Nieuwsbericht

Ratzooi, een nieuwe themawandeling en fietstocht in en rond de bossen van familiepark Goolderheide

18 maart 2024

Vanaf eind maart kan je dit spannende rattenavontuur, al stappend of fietsend beleven en beluisteren in de groene omgeving aan familiepark Goolderheide.

Het verhaal

De familie Rat gaat op zoek naar een nieuw huisje en vindt een hol op de speelplaats van een plaatselijke school. De rattenkinderen genieten van de speeltuigen en uitpuilende vuilnisbakken op de speelplaats. Maar al snel verandert hun hol in een echte ‘ratzooi’. En zoals je weet, houden ratten niet van opruimen! Help jij hen alles weer mooi en netjes te maken zoals het hoort?

Wat mag je tijdens de wandeling verwachten?

Tijdens de wandeling lees je op divere stopplaatsen de avonturen van de familie Rat en hun ratzooi.  Op elke stop vind je een groot bord met een kort leesfragment uit het boek ‘Ratzooi’ van Guy Daniëls en bijhorende illustraties door Ina Hallemans.

Wie het uitgebreidere verhaal wil beluisteren, kan de QR-code scannen en genieten van het luisterspel. Vergeet zeker niet de doe-opdrachten uit te voeren!

Ratzooi fietstocht

Deze uitdagende fietstocht brengt je van Goolderheide naar Kaulille-centrum en weer terug. Onderweg kom je 8 stopplaatsen tegen waar je kan genieten van het prentenboekverhaal ‘Ratzooi’. Pas als je de opdracht hebt uitgevoerd, mag je verder fietsen naar de volgende stop. Bij één van de stops kan je ravotten op een aangenaam speelpleintje. Mama en papa kunnen ondertussen even verpozen met een drankje.

De route loopt grotendeels over autoluwe wegen en in Bocholt is de groene omgeving nooit ver weg.

Praktisch

  • Start- en eindpunt aan de parking van familiepark Goolderheide
  • Bosstraat 1, 3950 Bocholt
  • Afstand wandeling: 3,3 km
  • Afstand fietstocht: 8,6 km
  • Duur: +/- 2u met luisterfragmenten en doe-opdrachten
  • Doelgroep: voor iedereen, maar de beleving richt zich voornamelijk op 4-8jarigen

Ben jij klaar voor een avontuurlijke tocht vol plezier, ontdekkingen en knaagdiermagie? Kom dan langs vanaf 24 maart en beleef samen met de familie Rat een onvergetelijk avontuur!

Kleurwedstrijd

Doe mee aan onze ‘Ratzooi’ kleurwedstrijd en maak kans op een kleurrijk exemplaar van het Ratzooiprentenboek.
Deponeer je ingekleurde tekening in de speciale brievenbus aan bibliotheek de ‘Priool’ vóór 1 mei.
De gelukkige winnaars worden achteraf persoonlijk gecontacteerd.
De kleurplaat is te verkrijgen op ’t Huis van de gemeente, JHC ‘de Steen’, de kinderopvang en bibliotheek de ‘Priool’, maar je kan hem hier ook downloaden.