Nieuwsbericht

Infosessie ‘Waarom en hoe je tuin klimaatrobuust inrichten’

21 november 2022

Deze infosessie kadert in de campagne Limburgse Klimaattuinen van de Provincie Limburg, dit project bestaat uit een reeks van 5 losstaande infosessies die telkens dieper ingaan op een of meerdere aspecten van klimaatrobuuste tuinen. 

De tuin is jouw plek bij uitstek om te ontspannen: spelen met de kinderen, werken in de (moes)tuin, vrienden ontvangen, genieten van een warme zomeravond.  

Door je tuin klimaatrobuust in te richten is je tuin weerbaar voor hittegolven, lange perioden van droogte en wateroverlast. Dit zijn fenomenen waar we steeds vaker mee te maken krijgen. 

Tijdens het volgen van één of meerdere infosessies ontdek je wat een klimaattuin precies inhoudt én vooral hoe je jouw tuin kan aanpassen aan het veranderende klimaat (= klimaatrobuust maken). Zo weet je wat er nodig is en hoe je zelf aan de slag kan gaan om van jouw tuin een plek te maken om ook in de toekomst van te genieten.

Inhoud

Basissessie:

  • Waarom en hoe je tuin klimaatrobuust inrichten -> donderdagavond 8 december in het stadhuis van Bree.
  • Je krijgt een korte inleiding over de rol en impact van de klimaatverandering op onze tuinen. Vervolgens geven we je praktische handvaten om jouw tuin klimaatrobuust (her)in te richten.
    Alle aspecten komen aan bod, zoals het beperken van verharding, creëren van schaduw, goed waterbeheer en het aanplanten van veel en divers groen.

Verdiepingssessies:

  • Waterbeheer in de tuin
  • Schaduw en koelte in de tuin
  • Klimaatrobuuste planten
  • Hoe een beperkte oppervlakte klimaatrobuust inrichten

-> Deze verdiepingssessies worden georganiseerd in 2023: concrete data en locaties volgen nog: stad Bree en gemeente Bocholt werken hiervoor samen.

Praktische informatie

‘Waarom en hoe je tuin klimaatrobuust inrichten?’

Datum: donderdag 8 decemer 2022
Tijdstip: start 19u00 (deze infosessie duurt ong. 2u30min met een pauze van 10 minuten)
Plaats: Stadhuis Bree (Vrijthof 10) – Kim Clijsterszaal (2de verdieping)
Prijs: gratis mits verplichte inschrijving via dit formulier  voor zowel inwoners van Bree als van Bocholt.

Extra: elke deelnemer ontvangt een Klimaattuinkrant met meer informatie, foto’s, voorbeelden en verwijzing naar praktische fiches om zelf aan de slag te gaan in je tuin.